FAQ

Home/FAQ
FAQ 2017-07-21T10:46:51+02:00

Veelgestelde vragen (FAQ):

OP deze pagina zie je een lijst met veelgestelde vragen. Deze FAQ pagina geeft je mogelijk al antwoord op je vraag.

Heb je een andere vraag of opmerking neem dan contact met ons op.

Waar moet ik (of mijn aannemer) rekening mee houden tijdens het bouwen van mijn woning?

Als je gaat bouwen op Plan Morgenzon kan dat hinder opleveren voor bewoners of andere bouwers. Daarom vragen we je om met een aantal praktische zaken rekening te houden om hinder te voorkomen of zo beperkt mogelijk te houden. In het Draaiboek bouwen op Plan morgenzon kun je daar meer over lezen.

Hoe groot zijn de kavels?

We gaan niet uit van standaard afmetingen. Je bepaalt zelf de grootte van je kavel. We kunnen dat niet meer op alle beschikbare plekken garanderen, maar we proberen je wensen zoveel mogelijk in te passen.

Wat kost bouwgrond in Plan Morgenzon?

Klik op actuele grondprijzen om te zien wat de bouwgrond per vierkante meter kost.

Wat kost het bouwen van een huis?

We hebben al verschillende sites gevonden, waar je zelf bouwkosten kunt uitrekenen.
www.bouwkostenwoning.nl
www.zelfjehuisbouwen.nl
www.watkostbouwen.nl

Met welke kosten moet ik nog meer rekening houden?

Naast de kosten van de grond, moet je bijvoorbeeld rekening houden met de kosten voor de architect en de aannemer, de aansluitkosten voor diverse nutsvoorzieningen en de legeskosten voor de bouwvergunning. De hoogte van deze kosten hangt uiteraard af van de wijze waarop jij je woning laat ontwerpen en bouwen.

Moet ik heien in Plan Morgenzon?

De meeste bouwers in Plan Morgenzon funderen op staal, maar dat is sterk afhankelijk van de grondslag op jouw kavel. Via je bouwer of constructeur laat je sonderingen uitvoeren. Met dit funderingsonderzoek bepaalt de constructeur de manier van funderen en eventueel de lengte en doorsnee van de heipalen, die nodig zijn je huis te dragen. Vaak is voor dit onderzoek een stelpost van ongeveer € 600,- in de bouwkosten opgenomen. Je kunt dit onderzoek ook zelf laten uitvoeren.

Mag ik tijdens de bouw een woonunit plaatsen op mijn kavel?

Nee, dat is niet toegestaan.

Hoe kan ik vogel- en vleermuisvriendelijk bouwen?

Bij de bouw van een huis staan de meeste mensen niet stil bij de mogelijkheden om vogels en vleermuizen onderdak te bieden. Toch is het goed daar eens over na te denken. Er zijn namelijk zeer duurzame mogelijkheden om in de woning op te nemen. Juist voor vogels is het goed om voorzieningen te integreren. Wat je allemaal kan doen, check je met de Checklist Natuurvriendelijke Maatregelen aan Gebouwen. Je kunt die downloaden op www.vogelbescherming.nl/checklist. Wil je er meer over lezen? Hier is informatieblad Vogel vriendelijk bouwen te vinden. We zien graag voorbeelden van jou als vogelvriendelijke bouwer!

logo_dark@2x